Op zoek naar geschikt servies voor kinderen? Met het juiste servies eten kinderen met plezier en wordt het knoeien tot een minimum beperkt. Wanneer het eten ook nog eens van een leuk bordje komt, wordt het al helemaal gezellig aan tafel tijdens etenstijd! Er bestaan veel verschillende soorten kinderservies. Maar wat is het geschikte servies voor jouw kind?

Een lunchbox om eten mee te nemen

Wanneer je kind naar school gaat is een lunchbox of broodtrommel erg handig. Zo’n broodtrommeltje moet natuurlijk goed tegen een stootje kunnen. Ook wil je kind er het liefst een in een gek kleurtje of met zijn favoriete superheld erop afgebeeld. Wil je je kind wat te eten en te snacken voor de hele dag meegeven? Kies dan voor een wat groter model lunchbox. Een lunchbakje met vakjes kan een perfecte uitkomst zijn wanneer je er naast brood ook stukjes fruit in kwijt wil. Zo blijven het brood en fruit apart en houd je het lekker vers. En geef je kind ook eens wat anders mee dan brood. Denk aan gezonde snackjes en tussendoortjes zoals radijsjes, snoeptomaatjes, snackkomkommers, blokjes kaas of een heerlijk pannenkoekje, amandelcake, een salade of een stuk bananenbrood.

Voor iedere leeftijd geschikt kinderservies

Maak ook de maaltijd thuis een pretje met kindersevies. Ook kinderservies vind je in verschillende soorten en maten. Welk kinderservies je kiest, is afhankelijk van de leeftijd van het kind. Voor een baby heb je bij het starten met zijn eerste oefenhapjes een lepeltje en bordje of bakje nodig. Rvs, siliconen of plastic zijn hiervoor erg geschikt. Deze materialen kun je in de magnetron of vaatwasser stoppen en gaan niet snel stuk. Let bij lepeltjes ook op dat je een model kiest dat niet te hard is voor de tanden en makkelijk in het mondje past. Voor een kind tot 3 jaar oud is het advies om geen servies van melamine-kunststof te gebruiken voor het drinken en eten. Ook mag melamine niet in de vaatwasser of in de magnetron. Houdt je kind ervan om zelf het eten te pakken met zijn handjes? Kies dan voor een wat dieper bord met een opstaande rand. Zo valt het eten minder gauw op de grond en kan het kind het makkelijk grijpen. Wat betreft lepeltjes voor baby’s en kinderen kun je het beste kiezen voor een materiaal dat zacht aanvoelt in de mond. Zeker wanneer het kind tandjes krijgt, voelt dit een stuk fijner dan bijvoorbeeld een hard materiaal zoals roestvrij staal!