Voor veel mensen is het een noodzaak om te bezuinigen op hun dagelijkse uitgaven. Deze noodzaak is alleen maar erger geworden, onder andere vanwege de vele consequenties die de oorlog in Oekraïne met zich meebrengen. Maar ook heeft de corona crisis er bij veel mensen ingehakt. Moet jij meer op je geld letten en kun jij nog wel wat handige tips gebruiken? Dan is deze blogpost er voor jou!

Low budget leven

Er zijn ontzettend veel manieren om direct geld te besparen, waaronder gewoon zo weinig mogelijk geld uit geven en dit alleen te doen wanneer het echt niet anders kan. Maar hoe leef je low budget op een manier die je nog wel van geluk voorziet? Het heeft allemaal te maken met het hebben van een goed plan en je hieraan te houden. Zorg ervoor dat je zelf een goed overzicht hebt van alle uitgaven en inkomsten. Maak een budgetplan en verdeel het geld dat je binnenkrijgt over de verschillende categorieën waaraan je dit geld moet uitgeven. Daarnaast is het belangrijk om je te bedenken hoeveel je wilt gaan besparen. Geld besparen, om dit bijvoorbeeld apart te zetten voor onvoorziene zaken, is mogelijk met elk budget. Wanneer je echt low budget wilt of moet gaan leven, kun je hiervoor terecht bij speciale coaches die jou zullen voorzien van alle uitleg die je hiervoor nodig hebt.

Simpel geld besparen tips

Wanneer dit een stapje teveel is, kun je altijd nog andere tips toepassen. De eerste tip is om alleen voor de noodzakelijke verzekeringen te gaan. Kijk ook steeds naar welke de goedkoopste is. Sommige mensen denken liever niet aan overstappen of opzeggen, omdat dit soms best veel geregel met zich meebrengt. Toch is het belangrijk om hier even tijd voor vrij te maken. Zo bespaar je gelijk al meer geld. Ook kun je op een andere manier je boodschappen gaan doen. Koop slimmer en gooi nooit zomaar eten weg. Ook kun je voortaan tweedehandskleding aanschaffen of zelfs kleding die helemaal gratis is. Daarnaast stel je nieuwe aankopen uit tot het moment dat je ze echt nodig hebt. Als laatste kun je nog steeds een budgetplan maken, bijvoorbeeld per week. Probeer hier en daar te bezuinigen en houd steeds wat geld over voor je spaarpotje.    

Verkoop oude spullen

Om aan wat meer geld te komen, kun je je ontdoen van allerlei spullen die je niet meer gebruikt. Wil jij bijvoorbeeld je schadeauto verkopen? Dit kan op osw.be. Ook kun je oude meubels verkopen of overbodige spullen die je niet zo zeer nodig hebt. Succes met geld besparen!