De gemeenten in Nederland willen dat je zolang mogelijk in je woning blijft wonen. Voor veel ouderen betekent dat ze een traplift moeten kopen. Veel ouderen hebben last van overgewicht, of van andere klachten aan hun gewrichten. Traplopen kan daarom juist ongezond zijn en voor veel extra belasting zorgen op de gewrichten. De gewrichten slijten hierdoor een stuk sneller en dit kan je vertragen door minder trap te lopen. In sommige gevallen is het mogelijk om een subsidie huislift te krijgen voor een traplift. Met deze subsidie huislift is het eenvoudiger om een traplift te kopen. Je moet natuurlijk wel in aanmerking komen voor de subsidie. Dit wordt beoordeeld en er wordt gekeken naar de reden van aanschaf en eventuele klachten. Maar welke traplift koop je? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Verschillende trapliften

Een traplift wordt aangedreven door een elektromotor en zit gemonteerd op een rails. Iedere traplift is anders, maar heeft wel dezelfde werking. De trapliften kunnen verschillen in bediening, maar over het algemeen is het eenvoudig. Daarnaast zijn er ook nog eens verschillende in de maten en soorten. Zo heb je trapliften voor rechte trappen, maar ook voor trappen met een hoek. Iedere aanbieder heeft ook weer verschillende trapliften en je kunt ze zelfs op maat laten maken. Het enige nadeel is dat trapliften op maat behoorlijk duur kunnen zijn, vooral als je geen subsidie huislift krijgt. Ook al krijg je de subsidie, is er alsnog een grote kans dat je veel moet betalen. Dit is vervelend als je het geld hiervoor niet hebt en toch echt een traplift nodig hebt in je woning. De traplift prijzen liggen hoog, maar kunnen lager zijn als je een gebruikte koopt.

Tweedehands traplift

Als je weinig geld hebt voor een splinternieuwe traplift, kan het ook handig zijn om een gebruikte traplift te kopen. Als je deze bij een betrouwbare aanbieder koopt is de kans groot dat deze gewoon een hoge kwaliteit heeft. Een tweedehands traplift kost minimaal 50% minder en soms nog veel minder. Krijg je een subsidie voor een traplift van de overheid? Dan is er een hele grote kans dat je helemaal niets hoeft te betalen voor de traplift. Dit is natuurlijk heel voordelig en ideaal als je een traplift van een hoge kwaliteit krijgt. In veel gevallen zit hier ook nog eens garantie op, zodat je ervan verzekerd bent.