Een gelukkig leven willen we allemaal wel. Het is belangrijk voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Als je niet voor jezelf zorgt, kun je namelijk ook niet voor anderen zorgen. Je wil natuurlijk de beste omgeving kunnen bieden voor die mensen om je heen, dus jij gaat ervoor zorgen dat je dat kunt realiseren. In deze blog gaan we daarvoor zorgen, lees vooral verder als jij je leven wil omgooien en dat is natuurlijk wel zo prettig om te weten.

Verslavingen

Verslavingen maken meer kapot dan je lief is. De gegevens geven aan dat een substantieel deel van de verslavingen eindigt in breuken met anderen, depressie, werkloosheid, financiële crises en nog veel meer ellende. Zo geldt dat bijvoorbeeld ook voor een gokverslaving. Een gokverslaving kan je hele gezin, of je omgeving überhaupt, kapot maken. Mocht je hier mee kampen, kun je het beste professionele hulp zoeken. 

Sporten

Sporten zal je gemoedstoestand zeker ten goede komen. Sporten maakt namelijk bepaalde gelukshormonen in je lichaam aan. Je zult door sporten dus daadwerkelijk gelukkiger worden. Je zult misschien even moeten doorzetten, maar dan heb je ook wat. Ook na het sporten voel je je opgelucht; je hebt het achter de rug en je hebt hetgeen wat voor jou het moeilijkste is op een dag al gedaan. Daarnaast maakt het je ook gezonder. Wanneer je gezond bent, zul je het makkelijker vinden om gelukkig te zijn. Als je in het ziekenhuis ligt is dat toch even wat lastiger.

Passie

Je passie vinden en uitoefenen is ook een cruciale factor in het vinden van geluk. Bij voorkeur ga je ook echt voor een baan die in het straatje van je passie ligt. Veel mensen zijn enorm ongelukkig met het hun baan en dit levert op den duur veel problemen op. Als je een baan hebt die je wél leuk vindt, zul je minder stress ervaren. Daarnaast is de kans op dingen als een burnout, maar ook op een depressie, veel kleiner in zo’n situatie. 

Rust

Rust is enorm belangrijk. Je moet genoeg slaap hebben, dit vermindert ook de kans op problemen die met je geestesgesteldheid te maken hebben. Naast het binnenkrijgen van genoeg slaap, is het ook goed om genoeg vrije tijd te hebben. Eens in de zoveel tijd er even tussenuit, genoeg tijd voor jezelf en even helemaal niets hoeven is zeer belangrijk. Op deze manier werk jij ook aan een gelukkig leven.